HHU StartInfocenter HHUSelected News in English

HHU News auf Englisch

Ausgewählte Newsmeldungen der Heinrich-Heine-Universität in Englisch (Selected HHU news in Englisch):

Bitte gehen Sie dafür zu / please click here:
undefinedSelected HHU News in English.

Selected News

07.02.19 HHU-Biologen machen Schnittblumen länger haltbar

Rechtzeitig zum Valentinstag stellen Pflanzenforscher der Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf (HHU) ein neues, synthetisches Peptid vor, das ein Verwelken von Schnittblumen verzögern kann. Ihre Ergebnisse zur sogenannten Seneszenz veröffentlichten sie in der aktuellen Ausgabe der Fachzeitschrift Scientific Reports.

31.01.19 Wie Pflanzen mit Eisenmangel umgehen

Gemeinsam haben Forschungsgruppen von der Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf (HHU) und Westfälischen Wilhelms-Universität Münster (WWU) eine neue Schaltzelle gefunden, mit der Pflanzen ihre Reaktionen auf Eisenmangel steuern. Die Ergebnisse ihrer Forschungen an der Modellpflanze Arabidopsis thaliana veröffentlichen sie heute in der Fachzeitschrift Developmental Cell.

18.12.18 Understanding metabolic processes through machine learning

Bioinformatics researchers at Heinrich Heine University Düsseldorf (HHU) and the University of California at San Diego (UCSD) are using machine learning techniques to better understand enzyme kinetics and thus also complex metabolic processes. The team led by first author Dr. David Heckmann has described its results in the current issue of the journal “Nature Communications”.

10.12.18 HHU biologists help formulate European plant research strategy

Safeguarding food supplies for the world’s drastically growing population in the face of climate change confronts plant research with tremendous challenges. In the framework of CropBooster-P, an EU-funded project, researchers from eight European countries want to develop a research roadmap. Amongst the contributors are Professor Andreas Weber and Professor Peter Westhoff from Heinrich Heine University Düsseldorf (HHU).

20.11.18 HHU granted funds for new International Research Training Group in plant sciences

In November 2018, the German Research Foundation (DFG) announced that funds had been granted for 15 new Research Training Groups. One of the beneficiaries is the International Research Training Group (IRTG) “NEXTplant” (Network, exchange, and training program to understand plant resource allocation), for which Heinrich Heine University Düsseldorf (HHU) submitted an application in cooperation with Michigan State University (MSU). It will start work in May 2019.

19.11.18 DFG funding for doctoral training in competition economics

Düsseldorf - The German Research Foundation (DFG) has approved the application of the Düsseldorf Institute for Competition Economics (DICE) at the Heinrich-Heine-University for the continuation of the Graduate School on “Competition Economics”. The total funding of around 2.7 million euros will ensure the continuation of the graduate training at DICE until October 2023.

24.10.18 HHU physicists part of Cluster of Excellence in the field of quantum information processing

The universities of Aachen, Bonn and Cologne have been successful in the Excellence Strategy competition with their Cluster of Excellence entitled “Matter and Light for Quantum Computing” (ML4Q). The researchers are focussing on the next level of data processing and dissemination, i.e. quantum computers and networks. Professor Dagmar Bruß and Professor Reinhold Egger, physicists at Heinrich Heine University Düsseldorf (HHU), will be in charge of two sub-projects. Work will start in early 2019.

15.10.18 Neuroimaging and the future of brain cartography

Maps of the brain are becoming ever more information-rich, thanks to increasing resolution and versatility of brain imaging methods, write scientists Simon Eickhoff and Sarah Genon from the European Human Brain Project (HBP) in Nature Reviews Neuroscience.

12.10.18 SelmaMeyerMentoring für Doktorandinnen: Call for applications

Doktorandinnen aller fünf Fakultäten der HHU können sich um die Teilnahme in einem Mentoring Programm für Doktorandinnen SelmaMeyerWISS in der deutschen oder in der englischen Sprache bis zum 20. Oktober 2018 bewerben.

10.10.18 DFG Research Unit 2373 ‚Spoken Morphology‘ continues: DFG grants 2.7 million Euros for linguistic research

Starting in October 2015, the Research Unit FOR2373, directed by Prof. Dr. Ingo Plag, has been working at HHU on ‘Spoken Morphology’. The continuation of the group for a second funding period of another 3 years (until September 2021) has now been approved by the DFG. With this grant, the Research Unit further strengthens HHU’s key research area ‘Language and Cognition’.

Treffer 1 bis 10 von 42